Heavy duty

heavy%20duty-normal.jpg

Tässä on muttereilla ja kierretangolla mukavasti kokoa. Veneen lisäksi sen teline on vanha, ruosteinen ja vieläpä osittain huonosti tehty niin että joudun arvailemaan pysyykö vene vielä pystyssä huomennakin. Siksi aloin tekemään lisäksi uusia sivutukia jotka tulee samaan telineeseen keskelle muiden joukkoon. Raskaita rautoja ja isoja osia.

poraus-normal.jpg

Pitkästä ilosta...

voivoi-normal.jpg

...seurasi itku.

liimaus-normal.jpg

Leikki sikseen, en oikeasti yrittänyt liimata poranterää puuliimalla.

hitsattu%20pora-normal.jpg

Menin kumminkin hitsaamaan sen, mikä onnistui hyvin ja homma jatkui. Harkitsin jo uuden terän ostamista ensin mutta pelkäsin senkin katkeavan sillä homma oli erityisen rasittava terälle. Reikiä tein monta ja kappale vatkasi käsissä ilman kiinnitystä. Terä olikin ihan hyvä hitsattava kun tuota uraa pääsi mukavasti täyttämään hitsaussaumalla, ja olin tuurilla onnistunut ostamaan erittäin hyviä hitsauspuikkoja. Kokemattomuuttani en saa puikoista tarkkaa käsitystä paketin tekstien perusteella. Terä on 12-millinen.

 

Tapani on näköjään hyppiä projektista toiseen mielialan mukaan joten tein kaikkea sekalaista mökillä eikä kaikki edes liittyneet veneprojektiin. Oven aihiota höyläilin venettä varten ja virittelin kalustoa lyijyn valamista ajatellen, mutta päähuomio oli näissä telineissä jotka mielellään saisi valmistua pian.